Zhodnocení výsledků sezóny 2023 před posledním závodem na Polygonu Most

Zhodnocení výsledků sezóny 2023 před posledním závodem na Polygonu Most

20 září, 2023 Off By Vláďa Krejčí

Vážení přátelé, rychlým tempem se nám blíží poslední závod sezóny 2023 který se bude konat 14.10.2023 na Polygonu Most. Pokusím se Vám tedy napsat o co se ve skupinách a absolutním pořadí sezóny 2023 a absolutního pořadí tříd sezóny 2023 ještě bojuje. Předem bych chtěl napsat že všechny jezdci ,kteří odjedou v sezoně sedm a více závodů budou na závěrečném vyhlášení oceněny poháry tak i dárky od našich sponzorů. Pořadím ještě mohou zamíchat nový jezdci ,kteří se v seriálu Krušnohorský pohár představí poprvé. Startovní listina na Polygon Most je velice nabitá. Více jak 91 jezdců bude bojovat o poháry a poslední body do klasifikace sezóny 2023.Tento závod se jede o dvoje body a pasné dva závody. Závěrečné vyhlášení sezóny 2023 se bude konat v partnerském pivovaru Chodovar v Chodové Plané dne 25.11.2023. Teď již k aktuální situaci v absolutním pořadí a pořadí tříd sezóny 2023.

Absolutním pořadí bez omezení si to reálně  o mistra sezóny 2023 rozdá až devět jezdců. Nejlepší výchozí pozici má Ondra Balvín před Janem Kalistou a třetím Milanem Andruchovičem. Dále v závěsu jsou Patrik Misek ,Fanda Němec ml, Marek Vaňha, Martin Wainer, Lukáš Kadečka a Jiří Boček. Tento poslední závod rozhodne o všem a již v sobotu 14.10.2023 budeme znát absolutního vítěze sezóny 2023.

Absolutní pořadí tříd sezóny 2023

Skupina Škoda cup– O vítězi této skupiny je již rozhodnuto, Vítěz se stává Petr Babka. Ostatní závodníci již nesplní podmínku odjetí sedmi a více závodů.

Skupina N do 1400ccm– V této skupině již má možnost ji vyhrát pouze jeden jezdec. Martin Zach pokud odjede závod na Polygonu Most tak se stane vítězem této skupiny.

Skupina N do 1600ccm– O vítězi této skupiny je již rozhodnuto, Vítěz se stává Milan Andruchovič. Ostatní závodníci již nesplní podmínku odjetí sedmi a více závodů.

Skupina N do 2000cccm– Obrovský souboj o vítězství v této skupině se porvou na trati Polygonu Most prozatím vedoucí David Štrupl ale v těsném závěsu za ním jsou Michal Němček a Petr Jelínek. O čtvrté místo budou bojovat Milan Ježek a se svým synem Milanem Ježkem ml. Milan Ježek ml musí nastoupit do posledního závodu aby se objevil na závěrečném vyhlášení sezóny 2023. Chybí mu odjet jeden závod.

Skupina N nad 2000ccm– Čtyři jezdci si to rozdají ve velkém souboji na Polygonu Most. První místo zatím drží Jan Valenta před Tomášem Zakouřilem, který ale musí odjet závod na Polygonu Most, jezdec zatím nesplnil sedm a více závodů. Třetí je Bedřich Vavřich před Patrikem Sejkorou, kterému také chybí odejet tento poslední závod..

Skupina N2– Tato skupina na závěrečném vyhlášení nebude mít zastoupení ale to neznamená že boje o poháry za závod na Polygonu Most nebudou zajímavé.

Skupina H do 1400ccm– Dva jezdci si to rozdají v přímém souboji o první místo přímo na Polygonu Most. Pro zatím vede Kurt Kunz před Janem Profeldem. Jan zatím není ve startovní listině na Polygon ale věříme že se na tento závod přihlásí.

Skupina H do 1600ccm– V této skupině již má možnost ji vyhrát pouze jeden jezdec. Vladimír Vaňha pokud odjede závod na Polygonu Most tak se stane vítězem této skupiny.

Skupina H nad 1601ccm– Velký souboj se strhne o vítězství této skupiny mezi Pavlem Whutschkou a Jirkou Webingerem. Bude to velice napínavé.

Skupina E1 do 950ccm– Další velký souboj teamových parťáků o vítezství v této skupině se strhne mezi Jirku Webingerem a Ivanem Svobodou

Skupina E1 do 1400ccm– A opět další velký souboj teamových parťáků o vítezství v této skupině se strhne mezi Vladimírem Lapišem a Ondřejem Parmou.

Skupina E1 do 1600ccm– Tato skupina na závěrečném vyhlášení nebude mít zastoupení ale to neznamená že boje o poháry za závod na Polygonu Most nebudou zajímavé.

Skupina E1 do 2000ccm– V této skupině čtyři jezdci budou klasifikováni na konci sezóny ale o to větší boj se strhne o první místo. Pořadí před posledním závodem je zatím takové. První místo drží Patrik Misek před Lukášem Kadečkou a německým jezdcem Larsem Kastelem.  Čtvrtý je zatím jeden z nejstarších jezdců Krušnohorského poháru Míra Kadlec.

Skupina E1 nad 2001ccm– Pět jezdců má ještě šanci se ukázat na závěrečném vyhlášení sezóny. Tato skupina je velice zamotaná. O prvním místě je již rozhodnuto a stane se jím Ondra Balvín. O druhé až páté místo bude také velký boj. Pořadí je zatím takové. Druhé místo drží Jiří Boček. Třetí místo má zatím David Mika před Markem Šnajdrem a Karlem Mondekem. Karel musí ale odjet závod na Polygonu Most aby byl klasifikovaný..

Skupina E2-volná– O vítězi této skupiny je již rozhodnuto, Vítěz se stává Martin Wainer. Ostatní závodníci již nesplní podmínku odjetí sedmi a více závodů.

Skupina E2-M– Bohužel v této skupině nesplní ani jeden z jezdců podmínku odjetí sedmi a více závodů. Tato skupina nebude na závěrečném vyhlášení sezóny 2023 v pivovaru Chodovar klasifikována.

Skupina E2-formule– Dva jezdci této skupiny budou zřejmě klasifikováni. První místo si drží Zdenkem Javůrkem před druhým Mírou Novým. Míra musí ještě odjet závod na Polygonu Most.

Skupina Junior cup– Asi největší boj bude v této skupině. O první až čtvrté místo si to rozdají Lukáš Blažek ,Honzík Bursa, Adam Bursa a Lucka Blažková. Všechny mezi sebou dělí pár bodů Honzík a Adam ještě musí odjet tento poslední závod na Polygonu Most

Skupina R do 1400ccm– V této skupině již má možnost ji vyhrát pouze jeden jezdec. Jirka Terš jun. pokud odjede závod na Polygonu Most tak se stane vítězem této skupiny.

Skupina R do 1600ccm– V této skupině reálně jedenáct jezdců se může ukázat na závěrečném vyhlášení v pivovaru Chodovar. První místo si drží Jan Kalista. Další za ním jsou Marek Vaňha, Jaroslav Hřava, Josef Frous Michal Weinhold,,Denis Vidinli, , Radek Babka, Aleš Bodnár, Petr Drábek, Tomáš Lang a Kamila Zajíčková. V této skupině chybí odjet aby byli klasifikováni v sezóně 2023 tyto jezdci. Marek Vaňha, Aleš Bodnár, Petr Drábek ,Tomáš Lang a Kamila Zajíčková

Skupina R do 2000cccm– Sedm jezdců v této skupině se reálně může ukázat na závěrečném vyhlášení sezóny 2023.  Lídrem této skupiny je Fanda Němec ml. Ale za ním se rozhoří boje. Prozatímní pořadí je takové. Druhé místo Jan Kulich, třetí místo František Němec, čtvrtý Jakub Zelenka, pátý Jan Cenefels, šestý Martin Křižan a sedmou příčku pro zatím má Dagamar Čemusová.. Dagmar Čemusová Jan Cenefels a Jakub Zelenka musí nastoupit do závodu v Mostě aby byli klasifikováni v sezóně 2023.

Skupina R nad 2001ccm– Pět jezdců má reálnou možnost se ukázat na závěrečném vyhlášení sezóny 2023 v pivovaru Chodovar. První místo si drží Jakub Draxler, kterému ale chybí odjet poslední závod sezóny aby byl klasifikovaný před Barčou Komárkovou. Třetí místo prozatím má Milan Procházka před Petrem Sklenářem a Jirkou Teršem. JirkaTerš také musí ještě odjet závod na Polygonu Most.

Skupina Dámský pohár– Čtyři ženy si to rozdají o vítězství v Dámském poháru. Pořadí je zatím takové. Vede Barča Komárková , druhá v závěsu je Lucie Blažková, třetí pak Dagmar Čemusouvá a čtvrtá Kamila Zajíčková. Dagmar a Kamila musí odjet poslední závod sezóny aby mohli být klasifikované.

Pohár teamů sezóny 2023 Krušnohorského poháru– V poháru teamů je velký boj . Na konci sezóny se budou klasifikovat první tři teamy. Prozatímní pořadí je takové. První místo si drží VS motorsport před LT motorsportem. Zde se nebezpečně dotahují i teamy FN racing CZ, Cupra racing team, Constellation team, Figgts Eich Racing Team a AutoLappy. I zde to bude velký boj.