Upozornění ke změně kalendáře 2023

Upozornění ke změně kalendáře 2023

3 května, 2023 Off By Vláďa Krejčí

Vážení přátelé,

Přišla nám špatná zpráva. ZAV Letiště Křiženec byl na poslední chvíli zamítnut. Od ledna řešíme žádosti a schvalování na tento závod. Policie, Silnice, město Planá souhlas dali, ale…. V obci Lestkov se aktuálně změnil starosta. Upozorňuji, že žádost jsem tam dal již v únoru a Lestkov tuto žádost stále posouval až do dneška. Dnes přišlo od pana starosty zamítavé vyjádření. Jak jsem se později dozvěděl, pan starosta automobilovým závodům nakloněný vůbec není. Přitom mě stále při mých otázkách všichni ubezpečovali, že tento souhlas je jen formalita, ale musí to projít na zasedání obce.  Nejhorší na tom je, že takto na poslední chvíli se již nedá stihnout vyřízení žádného nového povolení (zákonné lhůty pro vývěsky).

I přesto jsem dnes sedl do auta a najel asi 350km, abych se pokusil s tím ještě něco udělat. Zvrátit rozhodnutí pana starosty se nám nepodařilo, ale společně s Jirkou Bažatou jsme našli opravdu nádhernou trať, která měří 2,1km. Je svodidlová s nádhernými vracáky a krásným depem. Trať je v regiónu Chodová Planá. Dnes tedy proběhla i schůzka s panem starostou města Chodová Planá s výsledkem nad očekávaní dobrým. Město Chodová Planá nás podpoří a bude dokonce patronem nového závodu.

Domluvili jsme se, že bychom závod uspořádali v termínu 5-6.8.2023.

Musíme tedy celý kalendář upravit. Nebojte se, termínově se nic nezmění, mění se pouze pořadí tratí!!!

Tak abychom zachovali počet přírodních tratí pojedeme tedy takto-

3.6.2023 – Autodrom Sosnová 2. Je to náhrada za Polygon Most, který je v tom termínu obsazený.

1-2.7.2023 – ZAV Úterý (již povoleno)

5-6.8.2023 – ZAV Chodová Planá

9-10.9.2023 – ZAV Kdyně (již povoleno)

14-15.10.2023 – ZAV Liberec, pokud se nepodaří, protože zde se čeká na kolaudaci silnice, pojedeme další novou trať, kterou vám později také představím.