Zhodnocení výsledků sezóny 2022 před posledním závodem na Polygonu Most

Zhodnocení výsledků sezóny 2022 před posledním závodem na Polygonu Most

11 října, 2022 Off By Vláďa Krejčí

Vážení přátelé, rychlým tempem se nám blíží poslední závod sezóny 2022 který se bude konat 15.10.2022 na Polygonu Most. Pokusím se Vám tedy napsat o co se ve skupinách a absolutním pořadí sezóny 2022 ještě bojuje. Předem bych chtěl napsat že všechny jezdci ,kteří odjedou v sezoně sedm a více závodů budou na závěrečném vyhlášení oceněny poháry tak i dárky od našich sponzorů. Pořadím ještě mohou zamíchat nový jezdci ,kteří se v seriálu Krušnohorský pohár představí poprvé. Startovní listina na Polygon Most je velice nabitá. Více jak 125 jezdců bude bojovat o poháry a poslední body do klasifikace sezóny 2022. Závěrečné vyhlášení sezóny 2022 se bude konat v partnerském pivovaru Chodovar v Chodové Plané dne 26.11.2022. Teď již k aktuální situaci v absolutním pořadí a pořadí tříd sezóny 2022.

V Absolutním pořadí bez omezení si to reálně  o mistra sezóny 2022 rozdá až pět jezdců. Nejlepší výchozí pozici má Kurt Kunz před Jirkou Bočkem dále pak obhájcem loňské sezóny Tomášem Lehmanem. Čtvrtý v závěsu je pak Michal Němček a pátý je prozatím Jiří Boček. Tento poslední závod rozhodne o všem a již v sobotu budeme znát absolutního vítěze sezóny 2022.

Absolutní pořadí tříd sezóny 2022

Skupina Škoda cup- V této skupině musí odjet jezdec Petr Štumr. Pokud to jezdec zvládne bude vítězem této skupiny.

Skupina N do 1400ccm- V této skupině budou bojovat o mistra skupiny N do 1400ccm již pouze dva jezdci. Prozatímní vedení má Martin Zach před druhým Jardou Šlégrem.

Skupina N do 1600ccm- V této skupině neupravených šestnáctistovek se svede ještě neuvěřitelný boj. Pět borců kteří svedou velké boje na Polygonu Most o poslední body v sezoně 2022.  Jasným vítězem skupiny je Marek Vaňha. O další místa se bude ,ale bojovat. Prozatímní druhé místo drží Jan Kalista před svým bratrem Martinem Kalistou kterému zatím ale chybí odjet ještě jeden závod. Čtvrtý pak je Fanda Němec a pátý Pepa Kněžík.

Skupina N do 2000cccm- V této skupině se reálně bude již bojovat o třetí a čtvrtě místo. První místo si s přehledem drží Michal Němček. Druhý je pak teamový kolega Petr Jelínek. O třetí místo svedou tuhé boje  David Štrupl s Romanem Hovorkou.

Skupina N nad 2000ccm- Čtyři jezdci si to rozdají ve velkém souboji na Polygonu Most. První místo zatím bez problémů drží Tomáš Zakouřil před Fandou Bartošem. Poslední dva jezdci musí ještě tento poslední závod odjet tak aby byli klasifikováni v sezóně 2022. Jan Hathauser je zatím třetí před Patrikem Sejkorou , který bohužel ve startovní litině Polygonu Most nefiguruje.

Skupina N2- V této skupině již pouze jeden jezdec má možnost být mistrem této skupiny sezóny 2022. Dominikovi Koutskému ale chybí odjet ještě jeden závod. Jezdec ale bohužel není přihlášen do závodu.

Skupina H do 1400ccm- Pět jezdců reálně bude bojovat o umístění v této skupině a pojede o body do sezóny 2022. První místo se drží Kurt Kunz před druhým Janem Profeldem. Třetí za nimi je Jarda Hřava na kterého nebezpečně dotírají Robert Vosyka a Petr Václavík. Petr Václavík ještě musí odjet tento poslední závod aby byl klasifikován v této sezóně.

Skupina H do 1600ccm- Čtyři jezdci si to rozdají o poslední body do klasifikace této skupiny sezóny 2022. O prvních dvou místech je již zřejmě rozhodnutu ale velký boj bude o třetí místo. První místo si drží Vladimír Vaňha před druhým Janem Profeldem mladším. Třetí místo se drží miláček davu Libor Břížďala před Oldou Kocálem. Olda bohužel není přihlášen do závodu.

Skupina H nad 1601ccm- Šest jezdců reálně bude ještě mít šanci změnit pořadí této skupiny v sezóně 2022. Pořadí je zatím takové. První místo si drží zasloužilí mistru sportu Jirka Webinger. Druhý pak je Míra Červený, který má menší náskok před Jirkou Šarochou, Gabrielem Hadrávkem , Václavem Nachtmanem a Petrem Novákem mladším. Jirka Webinger a Jirka Šarocha již splnili podmínku odjetí sedmi a více závodů. Ostatní jezdci ještě musí závodit na posledním závodě na Polygonu Most.

Skupina E1 do 950ccm- Již pouze tři jezdci mají reálnou možnost být oceněny na závěrečném vyhlášení sezóny v pivovaru Chodovar. První místo si s přehledem drží Jirka Webinger. O druhé místo se strhne velký boj. Ivan Svoboda si drží druhé místo před německým jezdcem Jensem Ziliánem.

Skupina E1 do 1400ccm- V této skupině bude probíhat tuhý boj mezi šesti jezdci. První místo si zatím bez problémů drží Jirka Volena. O další místa ale bude opravdu velký boj. Minimální bodový rozdíl mezi druhým až šestým místem slibuje krásnou podívanou. Druhý je zatím Jan Seiser před třetím Vláďou Lapišem, čtvrtým Romanem Svobodou pátým Zdenkem Zajíčkem a šestým Martinem Tomšů. Poslední tři jmenovaní jezdci ještě musí odjet poslední závod.

Skupina E1 do 1600ccm-Čtyři jezdci ještě mají šanci zabojovat o splnění klasifikace sedm a více závodů. Jiří Boček bez problémů drží první místo, ale o další místa bude tuhý boj. Druhé místo si drží Jirka Frank před třetím Jirkou Čížkem  a čtvrtým německým jezdcem Ralfem Falkem.

Skupina E1 do 2000ccm- V této skupině pouze tři jezdci budou klasifikováni na konci sezóny ale o to větší boj se strhne o první místo. Pořadí před posledním závodem je zatím takové. První místo drží Jakub Zelenka před Mírou Pribulou a německým jezdcem Larsem Kastelem.  Míra Pribula ale ještě musí odjet poslední závod.

Skupina E1 nad 2001ccm- Sedm jezdců má ještě šanci se ukázat na závěrečném vyhlášení sezóny. Tato skupina je velice zamotaná. O první místo si to rozdá Jirka Boček s Tomášem Lehmanem . O třetí až šesté místo bude také velký boj. Pořadí je zatím takové. Třetí místo si drží Jindra Majer před Tomášem Kudrnou, Karlem Lehmanem a německým jezdcem Klausem Falkem. Sedmé místo je již dané a obsadí ho Lukáš Sýkora. Jindra Majer, Tomáš Kudrna, Karel Lehmann  a Klaus Falk musí ještě odjet závod na Polygonu Most. Bohužel Karel Lehmann je nemocný tak ho zřejmě na posledním závodě neuvidíme.

Skupina E2-volná- V této skupině je již rozhodnuto o prvním místě. Vítěz této skupiny se stane Luděk Bursa ale o druhé a třetí místo se strhne velký boj. Oba jezdci si v přímém souboji to rozdají přímo na Polygonu Most. Druhé místo si zatím drží Jan Bursa před Tomášem Buňatou. Oba jezdci musí nastoupit do závodu tak aby splnili podmínku odjetí sedmi a více závodů.

Skupina E2-M- Bohužel v této skupině nesplní ani jeden z jezdců podmínku odjetí sedmi a více závodů. Tato skupina nebude na závěrečném vyhlášení sezóny 2022 v pivovaru Chodovar klasifikována.

Skupina E2-formule- Tři jezdci této skupiny budou zřejmě klasifikováni. První místo si drží Marek Baláž před druhým Jirkou Šťástkou a třetím Zdenkem Javůrkem. Zdeněk musí ještě odjet závod na Polygonu Most.

Skupina Junior cup- Asi největší boj bude v této skupině. O první a druhé místo si to rozdají Fanda Němec mladší s Honzíkem Bursou. O třetí až páté místo to bude též velice zajímavé jelikož i zde je rozdíl pár bodů. Lukáš Blažek, Adam Bursa a Lucka Blažková budou mezi sebou bojovat o třetí místo.

Skupina R do 1600ccm- V této skupině reálně šest jezdců se může ukázat na závěrečném vyhlášení v pivovaru Chodovar. První místo si drží Václav Šlauf. Druhý je Jiří Terš mladší před Alešem Bodnárem, Radkem Babkou a Petrem Drábkem.  Mezi druhým a pátým místem je pouze pár bodů. Aleš Bodnár musí ještě odjet závod na Polygonu Most aby byl klasifikován do sezóny 2022. Bohužel Radka Babku na Polygonu neuvidíme. Radek si poranil nohu a bohužel do závodu nenastoupí. Šesté míst drží Michal Weinhold. I tento jezdec musí odjet závod v Mostě. Bohužel ve startovní listině není.

Skupina R do 2000cccm- Pět jezdců v této skupině se reálně může ukázat na závěrečném vyhlášení sezóny 2022.  Vražedný souboj o první a druhé míst svedou táta se synem. Petr Bubeníček a Petr Budeníček mladší mají mezi sebou minimální odstup. Další velký souboj v této skupině bude o třetí až páté místo. Třetí místo zatím drží Jan Kulich před Maxem Pfeifferm a Mírou Kadlecem. Max musí nastoupit do závodu v Mostě aby byl klasifikován v sezóně 2022.

Skupina R nad 2001ccm- Čtyři jezdci mají reálnou možnost se ukázat na závěrečném vyhlášení sezóny 2022 v pivovaru Chodovar. První místo si drží Milan Procházka před Václavem Bockem. Třetí místo prozatím má Jirka Terš před Petrem Sklenářem. Petr Sklenář musí ještě odjet závod na Polygonu Most.

Skupina Dámský pohár- V této skupině je již rozhodnuto. Vítězkou a jedinou ženou která splnila podmínku odjetí sedmi a více závod se stane Lucka Blažková. Zde už můžeme gratulovat.

Pohár teamů sezóny 2022 Krušnohorského poháru- V poháru teamů je velký boj . Na konci sezóny se budou klasifikovat první tři teamy. Prozatímní pořadí je takové. První místo si drží LT motorsport před JK motorsportem a Bočkem Motorsport. Zde se nebezpečně dotahují i teamy Webi Trabi a SOZA Team. I zde to bude velký boj.