Dakarský speciál týmu Bonitas Racing -Toyota Landcruiser uvidíte na ZAV Osek

Dakarský speciál týmu Bonitas Racing -Toyota Landcruiser uvidíte na ZAV Osek

20 června, 2022 Off By Vláďa Krejčí

Dakarský speciál týmu Bonitas Racing Toyota Landcruiser soutěží v kategorii T2 (sériové vozy s minimální úpravou). Tento spolehlivý a úspěšný  absolvent rally Dakar je také ideálním vozem pro nové jezdce.

Při dalším kole Mistrovství Maďarska a také Mistrovství FIA CEZ se představil nový pilot Pavel Pups, který má bohaté zkušenosti z okruhů, ale v cross country rally je naprostým nováčkem.

Po pouze pár zkušebních kilometrech si posádka Pavel Pups a Petr Hauptmann nastavila auto a rovnou se rozjela na start 280 km závodu poblíž maďarského města Nyíregyháza.

Radost ze skvělého úvodu zkazila penalizace za navigační chybu a nedodržení času na TC, ale to byl teprve začátek a Pavel Pups se ukázal být odhodlaným bojovníkem. Postupně smazával náskok konkurenční  maďarské posádky Fazekas Motorsport se silnějším vozem Toyota Landcruiser 200 a nakonec dokázal vybojovat zlato s neuvěřitelným náskokem  0:14:30.

Díky vysokému nasazení posádky a skvěle fungujícímu servisnímu zázemí týmu UltimateDakar si „nováček“ Pavel Pups může připsat maximální počet bodů ve FIA CEZ i v Mistrovství Maďarska T2.

Nadšení z Toyoty Landcruiser, skvělého výsledku a z bojovného ducha Pavla Pupse se možná zrodí další závodník pro rally Dakar.

Tým Bonitas Racing usilovně připravuje všechny 3 vozy na legendární (a českým fanouškům nejbližší) podnik HUNGARIAN BAJA 5.-.8.8. poblíž Balatonu. Do té doby se jezdci týmu i technika účastní téměř každý víkend výstav, prezentací a sponzorských akcí po celé republice.